понеділок, 2 травня 2022 р.

 🐕🐈🐾Роль домашніх тварин у житті дітей


🌼Поруч з чотириногим другом дитина вчиться бути організованою та дисциплінованою. Домашня тварина вчить дитину відповідальності за інших. Дитина усвідомлює, що тварина - це не іграшка, і за нею потрібно щодня доглядати, годувати, вигулювати. Навички спілкування з домашнім улюбленцем допоможуть дитині в дорослому житті, вона навчиться відповідати за свої вчинки.

🌼Чотириногий друг - це найкращий психолог і помічник в питаннях соціальної адаптації. Діти, у яких є собака, легше за інших вливаються в новий колектив і заводять друзів. Собака може допомогти сором’язливій дитині вступити в контакт з однолітками у дворі, знайти приятелів. Сусідські діти обов'язково почнуть розпитувати про тварину, намагатися пограти з нею, таким чином спілкування між дітьми зав'яжеться саме собою. Спільне вигулювання домашніх улюбленців може згуртувати навіть дуже мовчазних дітей.

🌼Домашня тварина сприяє фізичному розвитку дитини. Коли дитина гуляє з собакою, грається з нею в м'яча, вона знаходиться в постійному русі, у неї розвивається правильна координація.

Крім того, спілкування з тваринами знімає стрес, сприяє налагодженню стосунків у сім’ї.

🌼Домашня тваринка допомагає дитині познайомитися з навколишнім світом. Чотириногий друг - це джерело перших знань про природу. Дитина спостерігає за вихованцем, за його поведінкою, реакцію на погладжування, на різні команди. Тварина також має велике значення в розвитку сенсорики у дитини. Через органи чуття дитина сприймає об'єкти і вчиться їх називати: форма, величина, колір, запах, фактура шерсті, розташування і т.д.

🌼Тварина дозволяє дитині відчути перші переживання і радості. Чотириногий друг викликає позитивні емоції, що є дуже важливим, тому що в сучасному світі саме позитивних переживань найбільше і не вистачає.


Однак найголовніше, що ви повинні розуміти та донести до дитини, що тваринка, то не іграшка, в неї є свої почуття, потреби та потрібно їх враховувати.

0 коментарі(в):

Дописати коментар

Підписка на Дописати коментарі [Atom]

<< Головна сторінка